2018. július 2-án délután a MELTE tisztújító közgyűlést tartott Kolozsváron, amelyen új Intéző Bizottságot (IB) és Ellenőrző Bizottságot választott. Az IB tagjai római katolikus részről Bernád Rita, Koltai András és Vajk Ádám, görögkatolikus részről Majchrics Tiborné Újteleki Zsuzsanna, evangélikus részről Czenthe Miklós, református részről pedig Farkas Zsolt és Ősz Sándor Előd lettek. Póttagoknak a közgyűlés Damásdi Zoltánt, Karlinszky Balázst és Garas Norbertet választotta.

Az Ellenőrző Bizottságot továbbra is Nemes Gábor és Világi Dávid alkotják.

Az IB még aznap délután megtartotta első, alakuló ülését, amelyen újraválasztotta tisztségviselőit. Az egyesület elnöke Koltai András (Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Levéltára) lett, aki korábban a titkári tisztséget töltötte be, titkára Vajk Ádám (Győri Egyházmegyei Levéltár), aki korábban is az IB tagja volt, gazdasági ügyintézője pedig Majchrics Tiborné Újteleki Zsuzsanna.
 
Az új IB ezúton is köszöni az előző vezetőség munkáját, elsősorban Szabadi István elnöknek, aki a Debreceni egyetemen végzett tanári és tanszékvezetői munkája miatt nem tudta tovább ellátni ezt a feladatot, valamint Lakatos Andor gazdasági ügyintézőnek, aki ezt a tisztségét 12 éven keresztül látta el nagy odafigyeléssel és precizitással.