Felolvasóülés Körmendy József emlékére

A Veszprém Megyei Levéltár 2011. febr. 25-én, pénteken 10 órakor „Levéltárak Veszprémben” címmel levéltártörténeti felolvasóülést rendez dr. Körmendy József néhai püspöki (majd érseki) levéltárigazgató emlékére, születésének 100. évfordulója alkalmából.

A felolvasóülés programja: Hermann István (igazgató, Veszprém Megyei Levéltár) emlékezése Körmendy Józsefre. – Portréfilm dr. Körmendy Józsefről (filmvetítés). – Karlinszky Balázs: Tradíció és elvárások: Közművelődési tevékenység a Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltárban. – Heizler Gábor–Sashalmi István–Tóth Gábor: Egy fiatal egyetem még fiatalabb levéltára: Bemutatkozik a Pannon Egyetemi Levéltár. – Somfai Balázs (Veszprém Megyei Levéltár): Becsület és megbecsülés: Képek régi levéltárosokról.

Ez alkalommal nyílik meg a Veszprém Megyei Levéltár új, állandó kiállítása is, amely négy teremben elhelyezve mutatja be a levéltár történetét, az ott őrzött iratanyagot, és az ott folyó szakmai munkát. A kiállítás megnyitja dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, majd a kiállítást és a kísérő kiadványt bemutatja Jakab Réka levéltáros (Veszprém Megyei Levéltár).