A Magyar Levéltárosok Egyesülete ismét díjazta az elmúlt év legjobb levéltári kiadványait. „Az év levéltári kiadványa 2016” pályázat két kategóriájában is egyházi levéltár kiadványát ítélte legjobbnak a zsüri.

 

A forráskiadványok kategóriájában az Erdélyi Református Egyházkerületi Levéltár által kiadott Erdélyi református zsinatok iratai című két kötet (I: 591-1714, II: 1715-1770) [1] kapta az első díjat, a monográfiák és tanulmánykötetek kategóriájában pedig a Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Levéltára kiadványa, amely Szenctől Tatáig: A piarista rend és a műszaki-gazdasági szakoktatás kezdetei Magyarországon címmel Hegyi Ferenc (†1983) tanulmányait és a témára vonatkozó alapvető forrásokat gyűjtötte egybe [2, 3]. Ugyanebben a kategóriában 3. díjat kapott a Győri Egyházmegyei Levéltár kiadványa: Primus inter omnes: Tanulmányok Bedy Vince születésének 150. évfordulójára. [4, 5]

 

A díjátadó ünnepséget 2017. február 28-án, kedden 14 órától rendezik meg Budapest Főváros Levéltárában (1139 Budapest, Teve utca 3-5.). A megjelenteket az MLE elnöke és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóintézet főigazgatója köszönti. A részletes program és eredménylista a Magyar Levéltárosok Egyesülete honlapján található.