Evangélikus Országos Levéltár

Nyári zárva tartás

Nyári zárva tartás

Tisztelt Kutatóink!

 

Értesítjük Önöket, hogy a nyári szabadságolások miatt levéltárunk augusztus hónapban nem fogad kutatókat.

 

Üdvözlettel és tartalmas nyári kikapcsolódást kívánva:

Az Evangélikus Országos Levéltár munkatársai

eol-admin 2020. 07. 28., k - 11:18

Fokozatos újranyitás

Fokozatos újranyitás

Tisztelt Kutatóink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Evangélikus Országos Levéltár 2020. június 30-tól ismét fogad kutatókat mindkét telephelyén, azonban néhány egészségvédelmi korlátozó intézkedést fenn kell tartanunk. Ezek a korlátozó intézkedések 2020. június 30-tól visszavonásig érvényesek.

A legfontosabb tudnivalók a következők:

1. Csak előzetes bejelentkezés után fogadhatunk kutatókat, azokat az érdeklődőket, akik nem előzetesen megbeszélt időpontra jönnek, nem áll módunkban kiszolgálni. Előzetes bejelentkezés az eol [at] lutheran.hu e-mail címen lehetséges, azok számára pedig, akik kifejezetten a Fővárosi Levéltárban lévő anyagot kutatnák, a jcsermelyi [at] lutheran.hu vagy a zulakcsai [at] lutheran.hu e-mail címen. Ha ismert, kérjük küldje el az igényelt levéltári anyag jelzetét is.

2. Kérjük, hogy jó előre jelentkezzenek nálunk, ugyanis a Fővárosi Levéltár által bevezetett online időpontfoglalási rendszer miatt nem garantálhatjuk, hogy az ottani kutatóban az Önök bejelentkezését követő napokban lesz szabad hely.

3. Az Üllői úti kutatóban, amelyet megosztunk az Evangélikus Országos Könyvtárral, egy időben csak egy kutatót/olvasót tudunk fogadni.

4. Péntekenként egyik telephelyünkön sem tudunk kutatót fogadni, hétfőnként pedig csak a Fővárosi Levéltárban.

5. Belépéskor kézfertőtlenítő használata illetve a kutatótermekben arcot és orrot eltakaró maszk viselése kötelező, kesztyű viselése ajánlott. Kézfertőtlenítőt biztosítunk, egyebekről a kutatónak kell gondoskodnia. Saját eszköz (laptop, fényképezőgép) továbbra is használható.

 

Türelmüket és megértésüket előre is köszönve,

Az Evangélikus Országos Levéltár kutatószolgálata

eol-admin 2020. 06. 29., h - 09:44