Idén is több mint ezer látogatója volt a székesfehérvári Püspöki Palotának az Európa-szerte népszerű Kulturális Örökség Napja rendezvény keretében. A Székesfehérvári Püspökség negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a kulturális rendezvény kapcsán.

A félóránként induló csoportok Mózessy Gergely gyűjteményi igazgató vezetésével láthatták a püspöki arcképcsarnokot, a dísztermet, egy vendégszobát, illetve a püspöki kápolnát. Az egyházmegye történetének bemutatásán túl a látogatók megismerkedhettek azoknak a püspököknek az életével, akik sokat tettek a Katolikus Egyházért, a magyar kultúráért, s nem utolsósorban példaértékű szociális munkát végeztek.

Az érdeklődők az Egyházmegyei Gyűjtemény néhány értékes darabját is megtekinthették, amelyek ízelítőt adtak a gazdag kulturális örökséggel rendelkező Egyházmegyei Múzeumról, Püspöki Könyvtárról és Levéltárról. A Reneszánsz évhez kapcsolódva egy Mátyás-korabeli oklevelet és ritka ősnyomtatványt is láthattak az érdeklődők, majd a „Bibliai Találkozások” című kiállításban megtekinthették a könyvtár igen értékes több tucat ősnyomtatvány bibliáit is, valamint a „Püspök az emberért” kiállítást, amely Prohászka Ottokár püspök életútját, felbecsülhetetlen szellemi-lelki-szociális munkásságát mutatja be. (Magyar Kurír, 2008. szeptember 25. 16:22)