Egyházi gazdálkodásról a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett konferencián (2022.11.15.)

2 hét 6 nap ago

2022. november 15-én Egyházfinanszírozás és fenntarthatóság. Katolikus egyházi gazdálkodás a XVIII-XX. századi Magyarországon címmel tartott előadást Lakatos Andor levéltárvezető (KFL) A fenntarthatóság ismert és kevésbé ismert aspektusai című online konferencián, melyet a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként szerveztek a Tomori Pál Főiskolán. Az előadás vázlatát pdf formátumban tesszük elérhetővé honlapunkon.

 

Hírek: 
kalocsakfl

Genealógia 2022 - előadás a TIT és a MACSE rendezvényén (2022.10.25.)

2 hét 6 nap ago

Második alkalommal indult előadássorozat Mi terem a családfán? címmel, a TIT József Attila Szabadegyetem és a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) együttműködésével Budapesten, 2022. október 25-én. A sorozat első, bevezető előadását Lakatos Adél levéltáros (KFL) tartotta Genealógia 2022 - Miből áll a családtörténet-kutatás? Kutatási irányzatok, módszerek, társadalmi környezet címmel, az előadás vetített vázlatát pdf formátumban tesszük elérhetővé honlapunkon.

Hírek: 
kalocsakfl

E-kutatás új lehetőségeiről a MACSE-BFL műhelykonferenciáján (2022.09.24)

2 hónap 1 hét ago

2022. szeptember 24-én, Budapesten rendezték a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) és Budapest Főváros Levéltára (BFL) közös műhely-konferenciáját. Az egész napos program célja volt, hogy gyakorlatias ismereteket, aktuális információkat adjon a kutatók számára a levéltárak online kutatási- és információs felületeiről, emellett a kutatási eredmények megosztására (könyvbemutatók) és helyben végzett online kutatásokra is lehetőség volt.
Lakatos Andor levéltárvezető az egyházi levéltárakban több mint egy évtizede működő e-kutatás szolgáltatás tapasztalatairól, valamint a közös kutatási felületek (matricula.hu) új lehetőségeiről beszélt, az előadás vetített vázlata honlapunkon megtekinthető, letölthető.
 

Hírek: 
kalocsakfl
Ellenőrizve
1 óra 21 perc ago
  Intézményünk a kalocsai érsekség (ma: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye) történeti levéltára. Elsősorban a néhai Bács-Bodrog és a jelenlegi Bács-Kiskun megyék területének (a Duna-Tisza közének) egyháztörténeti, helytörténeti és családtörténeti kutatói találnak nálunk hasznos adatokat.   Tovább >>        
Feliratkozás a következőre: Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár hírcsatorna